Sanoin mun kaverille jotain tyhmää ja nyt kaduttaa enkä tiedä mitä tehdä.

Aiheet

Sanoin mun kaverille jotain tyhmää ja nyt kaduttaa enkä tiedä mitä tehdä.

Tyhmien asioiden sanominen kuuluu aikalailla ihmisyyteen. Jokainen meistä sanoo tai tekee elämänsä aikana aika paljon tyhmiä asioita, ja yleensä juuri niille meidän parhaille kavereille, sukulaisille, perheelle tai ihastukselle. Varmasti jokainen on joutunut elämänsä aikana selvittelemään joko isoja tai pieniä mokia, joita on onnistunut tekemään. 

Tärkein asia, joka kannattaa tehdä, on pyytää anteeksi. Itse asiassa suurin osa tyhmistä sanoista ja teoista on sellaisia, että anteeksipyynnöllä pääsee hyvinkin pitkälle. Vaikka kaveri ei välttämättä ihan heti pysty antamaan anteeksi, niin ainakin hän tietää, että olet valmis pyytämään anteeksi ja katumaan tekojasi. Joskus toki tyhmät sanat ovat niin isoja, että voi ja kannattaa hyvittää niitä jotenkin muuten. Viedä vaikka kahville ja jutella asiat puhki. 

Anteeksipyytämisen taito kannattaa opetella, eikä se aina ole kovin helppoa. Katumus, nolostuneisuus omasta teosta tai pelko kaverin reaktiosta voi helposti tulla anteeksipyytämisen väliin. Anteeksi pyytäminen kavereilta tyhmien tekojen jälkeen puhdistaa ilmaa, mutta samalla saat mahdollisuuden myös antaa anteeksi itsellesi. Joskus on nimittäin niin, että ne meidän mielestämme tyhmät teot, jotka kaduttavat, häiritsevät vain meitä itseämme.  

– Mikael 

Saat anteeksi, etenkin jos annat meille palautetta ja kerrot mitä mieltä olit vastauksesta. 😉 

Edellinen Musta tuntuu siltä, että oon huono lohduttaan mun kavereita, ku en siin tilantees oikeen osaa sanoa mitään hyödyllistä. Voiko tätä opetella jotenkin?
Seuraava Miten lähestyä ihastusta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *