Pelottaa et teen kännissä jotain peruuttomatonta siks että oon kännis tai aineis. Miks mulla lähtee kontrolli ? Jotkut voi vetää ihan skarpisti viinaa

Aiheet

Pelottaa et teen kännissä jotain peruuttomatonta siks että oon kännis tai aineis. Miks mulla lähtee kontrolli ? Jotkut voi vetää ihan skarpisti viinaa

Päihteet vaikuttavat eri tavalla eri ihmisiin. Joillain kontrolli pysyy, vaikka nauttisi reippaammin alkoholia, ja joillain lähtee lapasesta jo sen yhden oluen jälkeen. Vaikutukset voivat myös olla erilaisia riippuen päivästä, tunnetilasta, mitä on syönyt ja niin edelleen… Siksi päihteiden kanssa pitää olla varovainen.

On hyvä, että olet ajatellut omia (mahdollisia) tekojasi päihteiden vaikutuksen alaisuudessa. Se kertoo, että yrität olla vastuullinen omassa päihteiden käytössä. Jos sua pelottaa, että teet jotain peruuttamatonta, niin kannattaa aluksi miettiä, kannattaako niitä päihteitä ylipäätään käyttää? Päihteiden käytön ei pitäisi aiheuttaa negatiivisia tunteita, etenkään jo ennen niiden käyttöä.

Jos päihteitä silti haluat käyttää, niin pitäisi jo etukäteen pohtia, miten päihteitä käytät. Miten paljon aiot juoda? Missä menee sun rajat? Miten pysyt päätöksessäsi? Ja näistä kaikista kannattaa jutella myös kavereille, että hekin tämän tietää ja osaa tarvittaessa sua muistuttaa.

Hyvä kaveri, jolla oma päihteidenkäyttö pysyy hallussa, on siis hyvä apu. Jos vieressä on joku, joka pitää susta huolta ja on valmis puuttumaan, voi antaa sulle turvaa. Se ei kuitenkaan korvaa omaa harkintaasi ja pohdintoja päihteiden käytön suhteen. Sulle ei ehkä päihteet kovin hyvin sovi, ja se pitää ottaa huomioon, jos päihteitä tästä huolimatta haluat käyttää.

– Mikael

Tiedätkö, mikä ei pelota? No se, että kerrot mitä mieltä olit vastauksesta. Saadaan sillä vähän rotia näihin sepustuksiin!

Edellinen Mitä mieltä ootte et mitä mun kantsis tehdä ku sain tietää et mun veljen täysikäinen kaveri on myyny lonkeroa mun alaikäisille kaver(e)ille? Tää mun kaveri on ihan selvinpäinki vaarallinen ittelleen JA ympäristölleen.
Seuraava Mitä tehdä kun darra-ahdistus käy aivan liian isoksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *