Miten on, kannattaako tasottaa seuraavana päivänä kun on juonut?

Aiheet

Miten on, kannattaako tasottaa seuraavana päivänä kun on juonut?

Juomisesta seuraavana päivänä joutuu yleensä kärsimään krapulasta. Krapula johtuu alkoholin poistumisesta kehosta, mutta myös esimerkiksi nestehukasta, jota alkoholin nauttiminen myös aiheuttaa. Oletan, että “tasottavilla” tarkoitetaan krapulan “hoitoon” nautittavia alkoholiannoksia.

Tasottavat voivat väliaikaisesti helpottaa oloa, mutta loppupeleissä niistä on vain ja ainoastaan haittaa. Humalakierteen jatkaminen ei varsinaisesti auta krapulan oireisiin, vaan siirtää niitä. Pitkään jatkuneen alkoholinkäytön vieroitusoireet ovat perus-krapulaa paljon pahemmat, eli tasoittavat voivat johtaa lopulta entistä pahempaan oloon.

Jos krapulasta ei selviä ilman tasoittavia, niin kyse on ehkä jo vakavammasta ongelmasta. Normaalia krapulaa pahemmat oireet voivat olla merkki alkavasta tai jo kehittyneestä alkoholiriippuvuudesta. Jos krapulasta ei selviä Fantalla ja kebabilla, niin omaa alkoholinkäyttöä kannattaa tarkastella kriittisesti.

Ei siis kannata ottaa tasottavia, ja jos niihin joutuu turvautumaan, niin suosittelen oman alkoholinkäytön miettimistä uudestaan. Alkoholin riskikäyttöön ja alkoholiriippuvuuteen on myös saatavilla apua esimerkiksi oman terveyskeskuksen kautta. Pääasia on, että alkoholi ei hallitse kenenkään elämää, eikä edes krapulapäiviä.

– Mikael

Voit “tasoitella” mieltäsi vaikkapa antamalla meille palautetta! 

Edellinen Mitä tehdä kun darra-ahdistus käy aivan liian isoksi?
Seuraava En tiedä miten suhtautua, kun kaverit tyrkytti ihan helvetisti juomia illan aikana, ja kun sanoin etten halua enää niin tyrkytys jatkui. Kaverit hävisivät jossain vaiheessa samoin kuin mun reppu + rahat. Mä sain soitettua isän hakemaan (noloa). Tän illan aikana dellasin itsekunnioituksen lisäksi noi kaverit elämästäni. Enkö tehnyt ihan oikein?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.