Mitä haittaa sähkötupakasta on terveydelle?

Aiheet

Mitä haittaa sähkötupakasta on terveydelle?

Aloitetaan knoppitiedolla: tiesitkö, että sähkötupakka on viralliselta nimeltään sähkösavuke? Näin se on. Mennään asiaan.

Sähkötupakassa käytettävissä nesteissä ja niiden käytön yhteydessä syntyvissä höyryissä on monia terveydelle haitallisia aineita, joiden tiedetään haittaavan keuhkojen toimintaa, alentavan keuhkojen toimintakykyä sekä lisäävän sydän- ja verisuonitaudeille altistavien muutosten syntyä.

Osa sähkösavukkeiden yhdisteistä on samoja syöpävaarallisia aineita kuin poltettavassa tupakassa, vaikka sähkötupakka ei tupakkaa sisälläkään.

Markkinoilla on lukemattomia erilaisia sähkösavukenesteitä, joiden sisältö ja laatu vaihtelevat, jonka vuoksi niiden tutkiminen terveysvaikutusten osalta on vaikeaa.

Sähkösavukenesteiden sisältämällä nikotiinilla on myös terveyshaittoja. Ensinnäkin nikotiini aiheuttaa voimakasta riippuvuutta, joka häiritsee keskittymistä ja hankaloittaa muutenkin elämää. Lisäksi nikotiinin tiedetään vaikuttavan aivojen ja hermoston toimintaan ja erityisesti nuorilla se voi heikentää mm. oppimista ja tiedonkäsittelyä. Nikotiini vaikuttaa myös verenkiertoelimistöön kohottamalla sykettä ja tätä kautta haittaa mm. urheilusuoritusta, palautumista ja unen laatua.

Vaikka sähkösavukkeita tutkitaan paljon, emme vielä varmuudella tiedä, mitä niiden pitkäaikainen käyttö terveydelle aiheuttaa. Lue lisää sähkötupakka-asioista Fressis.fi-sivulta.

Mikäli sähkösavukkeet ovat sun juttusi, mieti käytön plussia ja miinuksia, ja tee päätös käyttämisestä niiden pohjalta.

Terkuin,
Nikotiiniosaaja Katri


Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Sisältääkö oodens heroniinia
Seuraava Monen tupakan verran nikotiinia yhdessä odens nuuskassa on?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.