Tietoa pelistä

Aloita peli

Mafian hallitsemassa nuhjuisessa pikkukaupungissa ovat asiat päällisin puolin kunnossa, mutta pinnan alla kuohuu. Mafiaa hallitseva isoisä on vetäytymässä eläkkeelle, ja hänen tilalleen ollaan valitsemassa uutta johtajaa. Seuraajan valinta on kuitenkin osoittautunut hankalaksi. Kaupungin salakapakoita, huumebisnestä ja kasinoita pyörittävät mafiapomot ovat vuosien varrella itsekin ratkenneet ryyppäämään, käyttämään aineita ja uhkapelaamaan rahansa. Isoisä ei halua jättää mafiaa näiden epäluotettavien addiktien haltuun, vaan aikoo nostaa seuraavaksi johtajaksi pojanpoikansa Frankin. Nyt Frank on kuitenkin kadonnut kuin tuhka tuuleen, ja mafiosojen voimin tehdyt etsintäyritykset eivät ole tuottaneet tulosta. Isoisä turvautuu viimeiseen oljenkorteen: hän värvää avukseen ammattilaisen, joka tuntee nuoret läpikotaisin – sinut! Lähtiessäsi etsimään Frankia alamaailmasta vastaasi tulee monenlaisiin vaikeuksiin ajautuneita kaupungin asukkaita. Mikäli pelaat korttisi taitavasti ja saavutat heidän luottamuksensa, he auttavat sinua ratkaisemaan Frankin katoamisen mysteerin.

PS. Peli toimii tietokoneilla, tableteilla ja puhelimilla. Puhelimella suosittelemme vaakasuuntaista näkymää, jotta ruudulle mahtuu mahdollisimman paljon informaatiota. Mikäli puhelimessa on liian pieni näyttö, pelinäkymä skaalautuu niin pieneksi, että tekstit voivat olla vaikealukuisia. Emme suosittele käyttämään pelaamiseen IE:tä tai ES:ää.

Tarvitsetko apua pelin kanssa?

Frankly – ohjaajan opas kertoo tärkeimmät tiedot Frankly-oppimispelistä, sen teemoista ja pelin käyttötavoista. Oppaan loppuosassa on esimerkkejä menetelmistä, joita pelin kanssa voi käyttää.

Opasta kehitetään jatkuvasti ja uusia menetelmiä lisätään tarpeen ja toiveiden mukaan. Kommentit ja lisätoiveet oppaasta voit lähettää osoitteeseen sebastian@ehyt.fi.

Frankly on Ehyt ry:n tuottama mafiateemainen seikkailupeli, jossa käsitellään tehtävien ja keskusteluiden kautta päihteisiin ja peliongelmiin liittyviä Frankly_Ohjaajan_Opas

“Peli on ihan hyvä tapa kertoa nuorille päihteiden muiden addiktioiden seurauksista ja vaaroista.”
“Sai vaikutuksen, että niin kuin oikea kyseisessä tilanteessa oleva ihminen olisi vastaillut kysymyksiin ja muuhun keskusteluun.”
“Uskon tämän pelin kykyyn tehdä hyvää.”
– Yläkoululaisten pelipalautteita

 

Tekijät

Tuottaja: Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry

Frankly pelin toteutus: Valaa Oy

Rahoittajat: Raha-automaattiyhdistys ja Erkki Poikosen säätiö