Tietoa tapahtumasta

Periskooppi-chat on nyt Bueno Talk!

Haastamme nuorisotilanne mukaan seuraamaan Bueno Talk -lähetystä, joka järjestetään perjantaina 9.11.2018 kello 18–20 osoitteessa buenotalk.fi/live

MIKSI SEURATA LÄHETYSTÄ NUORISOTILALLA?

  • Nuorilla on päihteisiin liittyviä kysymyksiä, joita he eivät kehtaa kysyä.
  • Bueno Talk -lähetyksessä mikään kysymys ei ole liian nolo.
  • Kokoontukaa yhteen ja liittykää keskusteluun julkkisten, asiantuntijoiden ja nuorten kanssa.
  • Sinun ei tarvitse hikoilla kysymysten kanssa, koska asiantuntijat ovat apunasi.
  • Klikkaa sivusto buenotalk.fi/live auki & heijasta se seinälle
  • Ota hyvä asento ja anna livelähetyksen siivittää keskustelua!

Nuorille suunnattu Bueno Talk järjestetään taas perjantaina 9.11.2018 klo 18–20.

Bueno Talk -livelähetystä luotsaavat Yle Kioskin upeat toimittajat Essi Lamppu ja Emma Karasjoki. Lavalla ja chatissa juttelemassa on tubettaja Joona Hellman, Hauskoista kotivideoista tunnettu Sampo Marjomaa, uuden sinkun julkaissut Paul Elias, asiantuntija Isabella Holm, jääkiekkoilija Juha Jääskä, nuori Patrick Lagerkrans sekä tietokirjailija Ani Kellomäki. Luvassa naurua, keskustelua, kisailua ja väittelyä!

OHJELMA:

18.00 NYT SITÄ VAAPUKKAMEHUA
Muumilaaksossakin muumipappa nouti kellarista pari putelia vaapukkamehua kruunatakseen juhlapöydän. Onko vuonna 2018 yhä niin, että pullon kyljessä olevat promillelukemat tekevät juhlan? Tässä osiossa muun muassa ihmetellään, miksi ihmeessä ennen vanhaan juomattomuudelle on pitänyt kehitellä hämyisiä selityksiä ja haastetaan vieraamme keksimään niitä tukku lisää.

Keskustelemassa median moniosaaja Sampo Marjomaa, Kosteusvaurioita-tietokirjan kirjoittanut Ani Kellomäki sekä jääkiekkoilija Juha Jääskä HIFK:sta.

18:39 DENSSIT PÖYDÄLLE! – ANTEEKSI MITKÄ?

Onko tupakka viimein astunut sivuun ja antanut tilaa nuorelle ja vetreälle seuraajalleen? Onko tupakka parempi vaihtoehto kuin nuuska? Miten nuuskaamiseen puututaan jääkiekkojoukkueissa? Pöydälle ei nosteta kissaa, vaan denssit! Pohdimme tämän ihmeellisen ”mustan kullan” tarinaa ja mainetta.

Mitä sanoo nuuska-asiantuntija Hanne Munter, artisti Paul Elias sekä jääkiekkoilija Juha Jääskä.

19:00 NUUSKAN TAUSTAPIRUT

Kuka tai mikä taho pyörii nuuskan takana? Pelkkä random ruotsalainen faija? Vai ultimaattinen superkonna, joihin yleensä törmää vain elokuvissa? Johtuuko nuuskan menestys onnistuneesta markkinoinnista tai nuuskan tarjoamasta hillitystä charmista?

Seuraa mitä mieltä nuuska-asiantuntija Hanne Munter, artisti Pauli Elias ja tubettaja Joona Hellman ovat asiasta.

19.26 KETÄ SÄ FANITAT?

Muut ihmiset vaikuttavat meidän jokaisen valintoihin, vaikka emme sitä aina tiedostaisikaan. Esikuvilla, staroilla ja muilla sankareilla voi olla vielä muita ihmisiä enemmän valtaa meihin ja meidän päätöksiimme. Mutta vaikuttaako tubettajien toimintaan jollain tavalla se, että he ovat tärkeitä esikuvia nuorille? Entä mitä tubettajien kaupallisesta yhteistyöstä pitäisi ajatella? Missä menee raja sen suhteen, mitä tubettaja voi mainostaa rahasta? Entä saako esikuva irtisanoutua siitä, että häntä pidetään esikuvana?

Keskustelemassa tubettaja Joona Hellman, asiantuntija Isabella Holm ja nuori Patrick Lagerkrans.

MITEN OSALLISTUN CHATTIIN?

Tule perjantaina 9.11. klo 18–20 osoitteeseen buenotalk.fi/live. Voit osallistua chattiin anonyymisti esimerkiksi omalta mobiililaitteeltasi. Tapahtumaan mukaan ilmoittautuneille nuorisotiloille lähetetään materiaalipaketti sekä poppareita. Varmista oma kisakatsomopakettisi tämän linkin kautta.

Lisätiedot ja kyselyt Minna Lehtiseltä minna(x)ehyt.fi.

Käytämme somessa tunnisteita #buenotalk ja #puhusiitä