Pelitaito

Jäikö kysyttävää? Kysy, me vastaamme Kysy-palstamme. Voit myös käydä palstalla lukemassa vastauksia muiden kysymyksiin.

  Buenotalkin Instan stoorin kautta saat tietää milloin vastaus on valmis. Seuraa tiliä!

  Hyvä pelaaminen?

  Pelaamisesta puhutaan usein aika negatiivisessa sävyssä. Pitää kuitenkin muistaa, että pääasiassa pelaaminen on hyvä harrastus. Pelaaminen on hauskaa ja pelaamalla voi oppia uusia asioita. Pelien ympärille muodostunuissa yhteisöissä voi lisäksi tutustua uusiin ihmisiin. Osalle ihmisistä pelaaminen on myös ammatti.

  Pelaaminen on kuitenkin vain yksi osa päivästä. Koulu, kaverit, harrastukset, syöminen ja nukkuminen kuuluvat myös jokaiseen päivään. Tärkeää on pitää huolta, että elämä on tasapainossa.

  Päivän tuntien jakaminen: Koulu 6 tuntia, liikunta, leikki harrastukset ja ulkoilu 6 tuntia. Ystävät ja perhe, ruokailu 3 tuntia. Media 1 tuntia. Nukkuminen 8 tuntia.

  Ongelmia pelaamisessa

  Pelaamisella voi olla haittoja ihmiselle. Liiallinen pelaaminen voi vaikuttaa niin fyysiseen kuntooon kuin sosiaalisiin suhteisiin negatiivisesti. Liian kauan pelaamalla saa myös helposti oman olon ärtyneeksi. Ruudun tuijottelun lisäksi tulisikin muistaa ulkoilla ja harrastaa liikuntaa, sekä tietysti hoittaa koulu- ja kotihommat kunnolla.

  Harvalla nuorella tai aikuisella pelaamisesta tulee todellinen ongelma. Mikäli pelaaminen alkaa hallita elämää, niin asialle kannattaa tehdä jotain. Jos esimerkiksi kouluun ei jaksa aamulla lähteä liiaksi venyneen pelaamisen takia, kannattaa asialle tehdä jotain. Mikäli itselläsi on huoli omasta peaamisesta, niin saat meidät kiinni vaikka Instagramin kautta. Nopeaa jutteluaapua saat vaikkapa sekasin-chatista.

  Positiivinen pelikulttuuri

  Pelaamisen ympärillä on oma kulttuurinsa. Jokainen pelaaja on osa pelikulttuuria, vaikka ei sitä ajattelisikaan. Se, miten pelaajat käyttäytyvät, vaikuttaa suoraan ihmisten mielikuvaan pelaamisesta. Kannattaa siis miettiä, minkälaista mielikuvaa antaa, jos pelaamista harrastaa.

  Ja siis ei näin: