Onks lössi yhtä haitallista kun pussinuuska?

Aiheet

Onks lössi yhtä haitallista kun pussinuuska?

Kiitos kysymyksestäsi! Meillä ei olekaan tähän nyt ihan niin suoraviivaista vastausta. Joka tapauksessa tässäkään ei päihteiden keskenään vertailu kannata, kummatkin ovat haitallisia.

Löytyy väitteitä, että irtonuuska olisi haitallisempaa sen vuoksi, kun se on kosketuksissa suun limakalvojen kanssa, kun pussinuuskassa on harso välissä.  Nämä on kuitenkin kaikki vanhoja lähteitä, eikä löydetty perustelulle mitään tieteellistä taustaa.

Tiedetään kuitenkin, että pussinuuska aiheuttaa yhtä lailla vaurioita suussa (ienvetäymät, nuuskaleesiot jne).

Molemmista löytyvät ne haitalliset ainesosat, jotka imeytyvät limakalvojen kautta verenkiertoon ja kulkeutuvat syljen mukana ruuansulatuselimistöön.

Ehkä enemmän eri nuuskien eroihin haitoista vaikuttaa TSNA- ja nikotiinipitoisuudet kuin se, onko se irto- vai pussinuuskaa. 

Pelkän pussin tai lössin perusteella on huono lähteä vertailemaan, kun sisällöt vaihtelevat. Ongelma ratkeaa, kun jätät nuuskan kokonaan ja alat jauhaa purkkaa 🙂

-Seba & co

Samalla kun prosessoit mitä juuri tuli luetuksi, käyhän antamassa meille palautetta! 

Edellinen Mitä haittaa paperitupakasta
Seuraava Oon urheilija mutta oon jäänyt nuuskaan koukkuun. Oon alaikänen, eikä vanhemmat/joukkuelaiset tiedä asiasta mitään. Alotin nuuskan syksyllä jotta pääsen pahaa oloa karkuun, mutta nyt oon sit sit koukussa. Haluisin eroon, mutta en tiiä pääsenkö omilla avuilla eroon nuuskasta..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.