Onko vähä outoa et mun porukat tietää mun käyttävän kaikkee Paitsi oikeesti kovia huumeita eikä tee asialle mitää xdd

Aiheet

Onko vähä outoa et mun porukat tietää mun käyttävän kaikkee Paitsi oikeesti kovia huumeita eikä tee asialle mitää xdd

Se voi olla hiukan outoa… Etenkin, jos olet todella nuori ja asut kotona. Jos et asu kotona ja olet ehkä jo vähän vanhempi, niin asia on vähän vähemmän outo… Joka tapauksessa ihannemaailmassa vanhemmat tietysti välittäisivät kaikesta lasten elämään liittyvästä, olivat he sitten miten vanhoja tahansa. Etenkin, jos on kyse omien lasten hyvinvoinnista. 

Vanhemmilla voi olla omia ongelmia elämässä, minkä takia heillä ei välttämättä riitä energiaa lasten ongelmian ratkaisemiseen. Ehkä heillä on omia ongelmia päihteiden kanssa, eivätkä sen takia osaa tai uskalla ottaa asioita esille. Voi myös olla, että vaikka vanhemmat tietäisi, ja välittäisi, niin heillä ei ole työkaluja asioiden käsittelemiseen. Täysi-ikäisten lasten kohdalla ehkä vanhemmat ehkä ajattelevat, että lapsella on nyt oma elämä, eivätkä halua puuttua siihen. Joka tapauksessa… on se mun mielestä outoa kaikesta huolimatta. 

Jos oma päihteiden käyttö huolettaa, niin siihen voi toki hakea apua muualtakin kuin omilta vanhemmilta. Esimerkiksi koululaiset voi kysellä apua kouluterveydenhuollolta. Terveyskeskuksesta saa ja neuvoja ja ohjeita eteenpäin ihan jokainen. Myös netistä ja soittamalla saa apua. Kattava lista eri nettiauttamistahoista löytyy mm. päihdelinkin sivuilta. Pääasia on, että ei jää yksin, koska apua on kyllä saatavilla. 

–  Mikael 

_ _

Käy laittamassa Youtube-kanavamme tilaukseen ja seuraa meitä Instassa nähdäksesi lisää eeppistä sisältöä!

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Onko kannabis järkevä lääkekasvi?
Seuraava Onko kannabiksesta vähemmän haittaa kuin alkoholista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.