Mitä mieltä ootte et mitä mun kantsis tehdä ku sain tietää et mun veljen täysikäinen kaveri on myyny lonkeroa mun alaikäisille kaver(e)ille? Tää mun kaveri on ihan selvinpäinki vaarallinen ittelleen JA ympäristölleen.

Aiheet

Mitä mieltä ootte et mitä mun kantsis tehdä ku sain tietää et mun veljen täysikäinen kaveri on myyny lonkeroa mun alaikäisille kaver(e)ille? Tää mun kaveri on ihan selvinpäinki vaarallinen ittelleen JA ympäristölleen.

Tähän on helppo vastata. Mun mielestä se, että täysi-ikäinen välittää alkoholia alaikäiselle ei ole sopivaa. Tämä ei ole edes mielipidekysymys, kun lakikin on sitä mieltä että tämä on rikos. Olisko sun mahdollista kertoa tästä sun vanhemmille, jotta he puhuisivat asiasta sun veljellesi ja sun veljen kaverille?

He voisivat puhua siitä, että aikuisuuteen kuuluu paljon erilaisia vapauksia ja oikeuksia, mutta myös suurempi vastuu omista teoista. Joskus, kun omaan kaveriporukkaan kuuluu alaikäisiä, vastuu voi unohtua.

Isosiskona tai -veljenä toimii aina roolimallina nuoremmille sisaruksilleen. Täysi-ikäisen pitäisi myös muistaa, että alkoholin välittäminen alaikäiselle, ilman välityspalkkiotakin, on rikos.

Suomalaisnuorten alkoholinkäyttö ei ole kiinni siitä, että juomia olisi vaikea saada. Nuoret saavat alkoholia helpoiten, kun he pyytävät sitä täysi-ikäiseltä sisarukseltaan tai ystävältään. Vuonna 2015 tehdyssä eurooppalaisessa päihteidenkäyttöä selvittäneessä koululaistutkimuksessa kävi ilmi, että yli puolet suomalaisista 16-vuotiaista alkoholia käyttävistä nuorista sai nauttimansa alkoholin kaverin, sisaruksen tai muun tutun hankkimana tai tarjoamana.

Tää “palvelus” voi koitua myös kohtalokkaaksi sekä sun veljen kaverille että kaverillesi, koska riski joutua väkivallan uhriksi tai loukkaantua on päihtyneenä suurempi kuin selvinpäin. Humala ei myöskään vapauta ketään korvausvastuusta. Alkoholin käyttö voi pitkällä tähtäimellä vaarantaa kaverisi normaalin kehityksen ja tuottaa erilaisia hankaluuksia, jotka kasautuessaan vaikeuttavat elämää.

Oot ihan huipputyyppi, kun huolehdit sun kaveristasi. Ja todellakin – oot oikeilla jäljillä, tää ei ole ookoo ja on hyvä kun puutut!

Terkuin,
Minna⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Edellinen Kannattaako juoda litran verran puhdasta viinaa ja mitä silloin yleensä tapahtuu 15-vuotiaalle tytölle
Seuraava Pelottaa et teen kännissä jotain peruuttomatonta siks että oon kännis tai aineis. Miks mulla lähtee kontrolli ? Jotkut voi vetää ihan skarpisti viinaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *