Kuinka paljon vankeutta voi saada jos ehkä vahingossa kokkaa 2 kiloa methamphetamiinia?

Aiheet

Kuinka paljon vankeutta voi saada jos ehkä vahingossa kokkaa 2 kiloa methamphetamiinia?

No moii! Kiitos kysymyksestä <3 Aikamoinen vahinko sulle siellä sattunut! Kokkailu on kiva harrastus, jos uunista tulee ulos makaronilaatikkoa tai pullia. Jos liedellä porisee laittomia keitoksia, sillä voi olla seurauksia.

Kysyin asiaa lakineuvonnasta lakichat-palvelusta. Sieltä sain seuraavanlaisen vastauksen:

“Mahdollinen rangaistus riippuu huumeiden valmistuksen luonteesta, esim. siitä, kuinka paljon huumausaineita valmistetaan. Perusmuotoisena huumausainerikoksesta voidaan tuomita enintään kaksi vuotta vankeutta, törkeänä jopa kymmenen vuotta. Vaikka huumausaineita ei valmistaisikaan mutta tekisi tiettyjä valmisteluja sitä varten (esim. hankkisi raaka-aineita tai välineitä valmistamista varten), voidaan siitäkin tuomita enintään kaksi vuotta vankeutta.

Yli kahden vuoden pituiset vankeusrangaistukset tuomitaan aina ehdottomina, eli niistä joutuu vankilaan. Myös lyhyemmistä voidaan määrätä ehdoton vankeus, jos esim. rikoksen vakavuus edellyttää sitä.

Alaikäisiin sovelletaan lievennettyä rangaistusasteikkoa, mikä tarkoittaa, että teosta saadaan tuomita enintään 3/4 enimmäisrangaistuksesta (esim. huumausainerikoksesta maksimi on 2 vuotta, josta 3/4 on 1,5 vuotta). Lisäksi alaikäinen voidaan tuomita vankeuden sijasta nuorisorangaistukseen.”

Eli: maksimissaan kymmenen vuotta vankeutta ja vuosien määrä riippuu siitä miten törkyiseksi rikos katsotaan.

Mitä mieltä olit tästä vastauksesta? Jätä meille palautetta, se on ihan laillista!

-Anni

Edellinen Mikä on vaarallisin huume?
Seuraava Miten kristallikokaiinia tai kristalliMDMA:ta käytetään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.