Kuinka monta prosenttia alaikäsistä suomes suunnilleen juo alkoholia tai käyttää huumeita?

Aiheet

Kuinka monta prosenttia alaikäsistä suomes suunnilleen juo alkoholia tai käyttää huumeita?

Suomessa kattavin tutkimus, mistä tälläistä tietoa saadaan, on kouluterveyskysely. Uusimmat tulokset ovat vuodelta 2019, sillä uusin kysely on juuri käynnissä ja tulokset valmistuu todennäköisesti syyskussa.

Kyselyn mukaan 8-9 –luokkalaisista 8,9% kertoi kokeilleensa laittomia huumeita ainakin kerran. Samasta ikäryhmästä noin 39% kertoi vähintään kokeilleensa alkoholia.

Lukio- tai ammattioppilaitoksen opiskelijoista taas n. 70% kertoi käyttäneensä alkoholia ja noin 16% kokeilleensa jotain laitonta huumetta.

Näissä on tietysti muutaman prosentin virhemarginaali, mutta suurinpiirtein näissä luvuissa liikutaan myös muissa elämäntapatutkimuksissa, mitä Suomessa on viime aikoina tehty.

Varsinainen säännölinen käyttö on sitten huomattavasti vähäisempää. Usein nuoret luulevat, että muut nuoret käyttävät enemmän kuin oikeasti käyttävät. Päihteiden käytöllä halutaan joskus vähän leuhkia, vaikka ei olisi koskaan kokeillutkaan mitään. Kannattaa siis tehdä ihan itse ne omat valinnat, eikä ainakaan käyttää vaan sen takia “koska muutkin käyttää”

– Mikael

Sinun antama palaute on meille hyödyllistä. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta. 

Edellinen Kannattaako juoda litran verran puhdasta viinaa ja mitä silloin yleensä tapahtuu 15-vuotiaalle tytölle
Seuraava kuinka monta prosenttia alaikäsistä suomes suunnilleen juo alkoholia tai käyttää huumeita?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *