Kysy – Fråga

Buenotalk

Moi ja kiitoksia palautteesta!

Asia on kröhöm niin, että näköjään emme ole maksaneet laskujamme ajoissa ja minivisa-pelien sivu on tästä syystä suljettu, höh-höö (kiusallinen nauru). Asiaa ”korjataan” parhaillaan ja sivu toimii pian taas!

Mukavaa päivän jatkoa, pelejä odotellessa! Ajan saat kulumaan kun katselet videoitamme. Tässä koko soittolista:

Terkuin, Seba

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Load More

Kaverit

Moikka!

Kiitos viestistäsi. Hienoa, että ystävälläsi on sinut, joka ajattelee hänen parastaan. Kuvaamasi tilanne kuulostaa tosi inhottavalta. Ystäväsi kanssa jutteleminen on ainakin tapa puuttua tuohon tilanteeseen. Onko hän tietoinen siitä, että häntä painostetaan kiusaamaan? Tai ymmärtääkö ystäväsi, että se mitä hän tekee tuntuu kiusaamiselta?

Joskus palautteen saaminen voi tuntua ikävältä ja sitä saattaa puolustautua. Kun otat tämän puheeksi, voi olla hyvä miettiä etukäteen erityisiä tilanteita, joissa kiusaamista on ilmennyt. Näin tästä on helpompi puhua, kun ei syytä toista suoraan kiusaajaksi. ”Muistatko silloin kun sanoit näin, se tuntui tosi ikävältä.”

Tämä tilanne on kinkkinen joka tapauksessa. Ystävyyssuhteet ovat välillä kaikkea muuta kuin ystävällisiä. Juttele ystäväsi kanssa tilanteesta ja herättele hänet huomaamaan ettei hänen toimintansa ole kivaa.

Tsemppiä keskusteluun!

Terveisin,
Minna

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Load More

Päihteet

Moikka!

Hei jep! Nuuska sisältää 20 kertaa enemmän nikotiinia kuin savukkeet ja synnyttää käyttäjälleen nopeasti riippuvuuden, joten ei ihmekään, että sulla on kauheet niksat ☹

On tavallista ajatella, että nuuskan käyttö on harmitonta ja haitat vähäisiä. Kukin määrittelee itse sen, että mikä haitta on semmoinen jonka kanssa haluaa elää. Jos sä haluaisit päästä eroon niksoista, suosittelen tutustumaan Fressiksen sivuun, jossa annetaan vinkkejä tähän. Siellä pääsee vastaamaan kysymyksiin kuten:

Miksi haluat lopettaa nuuskan käytön? Onko nuuska asia, josta voisit luopua?Mitä huonoja asioita nuuska tuo elämääsi? Mitä hyviä asioita tai etuja saat nuuskasta? Mikä motivoi sinua lopettamaan nuuskan käytön?

Haluan ilahduttaa sua itse tekemälläni sarjakuvalla Tumppi ja Tamponi. Se on NEROKAS. Ei vastaväitteitä.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jouluisin terveisin,
Minna

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Moikka!

Jämät! Siitä olikin aikaa, kun viimeksi sitä multa pyydettiin <3 Kiitos memory lanesta! Mm, mä en jätä sulle jämiä, mutta voin jättää tähän tällaisen kuvan. Eihän se nyt oo yhtään sama asia, mutta ei vihata toisiamme siitä huolimatta. Kuten kuvasta voi päätellä, Kyllikillä on opettajakunnan parhaat ideat.  

1.5.1905. Kuopio, Kuninkaankatu 16. Photographer/Valokuvaaja: Victor Barsokevitsch. Accession Number/Diaarinumero: BV2:6451 Kuopio Cultural History Museum KUHMU / Kuopion kulttuurihistoriallinen museo KUHMU. https://www.flickr.com/photos/kuhmu/35793701043/ Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic (CC BY-NC-SA 2.0). Text added.

Yst. terv,

Minna

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Moikka!

Kiitos kysymyksestä! Kannabiksesta on kyllä tykätty, vaikka ei se tietty kaikkien juttu ole. Harvemminhan päihteitä on käytetty niiden huonojen vaikutusten takia, vaan siksi että niillä on itseen jokin positiivinen vaikutus. Koska olen kukkahattu muistuttaisin siitä, että kaikessa on hyvät ja huonot puolet.

Tässä meidän Kannabis-Kimin kokoama faktapaketti, jossa on esitetty toivottuja sekä ei-toivottuja vaikutuksia.

Terkuin,

Minna


Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Heippa!

Kiitos kysymyksestäsi joka viritti aivoni miettimään nolouden ydintä. Googlasin varmuuden vuoksi sanan nolo, ja löysin artikkelin jossa kerrottiin ”Siistii olla nolo” -kamppiksesta. Siinä 24-vuotias Siiri Saarinen kertoi perustaneensa heijastimen käyttöön kannustavan ryhmän johon on liittynyt tällä hetkellä melkein 20 000 ihmistä. Saarinen kertoo haastattelussa, että vaikka heijastinten käyttö olisi jonkun mielestä noloa, tässä asiassa on siistiä ja fiksua olla nolo. Heijastimen käytön tarkoitus on suojata sen kantajaa. Alkoholinkäyttöön asetetulla ikärajalla on sama tehtävä. Siltä kannalta tarkasteltuna on noloa juoda bisseä 15-vuotiaana.

Terkuin,
Minna

Linkki Ylen artikkeliin Siiristä.


Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

 

Load More

Sekasin

Moi ❤

Hienoa kun kysyt asiasta, oot selkeästi hyvä ystävä 😊 Sun kaverin tilanne kuulostaa vaikealta ja on tosi hyvä että hänellä on tukea susta. Tärkeintä olisi saada kaverisi puhumaan pahasta olostaan ja itsariaikeestaan jollekin luotettavalle aikuiselle, joka voisi auttaa häntä enemmän. Sun tehtävä ystävänä on tukea ja olla läsnä omien voimiesi rajoissa, muista siis pitää huolta myös itsestäsi ❤

Jos kaverista tuntuu ettei vielä ole valmis puhumaan asiasta kasvokkain, voisit ohjata häntä juttelemaan esimerkiksi Sekasin-chattiin, josta hän voisi saada tarvittavaa rohkaisua puhumiseen sekä taidokkaan kuuntelijan. Sun ei tarvitse olla se ainoa kuuntelija, hän tarvitsee muutakin apua.

Kaikkea hyvää sulle ja voimia myös kaverille! Muista, että sä olet ihana ja arvokas tyyppi <3 Terkuin, Sini Sekasin-chatista — Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Moikka!

Kiitos sun kysymyksestä jonotusajasta. On ok olla chatissa pari tuntia, vaikka se ei kyllä ole kaikista mieluisinta jonottaa, kun mieltä painaa. Sekasin-chatissa on erityisesti iltaisin ruuhkaa. Olisi tosi kivaa, että jonotusajat olisivat lyhyitä ja keskustelemaan pääsisi nopeammin. Sekasin-chat on avoinna maanantaista perjantaihin kello 7-24 ja viikonloppuna 15-24.

Protip: aamuisin ja päivällä on vähemmän jonoa.

Terkuin,
Minna


Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Load More

Seksi

Heippa ja kiitos sinulle hyvistä kysymyksistä! Aloitetaan siitä tärkeästä seikasta, että kummatkin osapuolet tulevat haluta seksiä. Seksin aloittamisella ei tule kiirehtiä, kyse ei ole kilpailusta ja se oikea ajankohta vaihtelee ihmisestä riippuen. Omia tunteita tulee tunnistella tässä kohtaan, tuntuuko ajatus hyvältä? Kumppanin kanssa on myös pystyttävä puhumaan asiasta. Ehkäisymenetelmä on myös asia, joka tulee olla mietittynä etukäteen ennen itse actionia. Jos mielessäsi pyörii ”mitä jos hän suuttuu, jos kieltäydyn”- tyyppisiä ajatuksia, ajankohta tai kumppani eivät ole oikeat.

Jos joku heitetään uimataidottomana mereen, hän luultavasti hukkuu ilman pelastusrengasta. Tämä vaatii pitkää harjoittelua ja veteen totuttelemista. Seksissä on kyse myös harjoittelusta, teet sitä sitten ensimmäisen kerran tai uuden kumppanin kanssa. Ensimmäinen kerta saattaa olla melkoistakin pinnalla räpiköintiä, se harvemmin menee niin kuin olemme tottuneita näkemään sen televisiossa. Se ei voi olla, eikä sen todellakaan tarvitse olla täydellistä. Tärkeintä tässä on, että olette yhdessä saman pelastusrenkaan luona ja teette siitä yhteisen hetken, teidän retken, pienestä räpiköimisestä huolimatta. Se kuuluu asiaan.

Suhteen tulisi olla niin turvallinen, että kaikki epäonnistuminen on sallittua. Luottamuksen tulee myös olla niin suurta, että kumpi tahansa uskaltaa perääntyä missä seksin vaiheessa tahansa, ilman että toinen osapuoli painostaa tai loukkaantuu. Suhteella on paras perusta onnistuneelle seksille, kun se on turvallinen, molemminpuolinen luottamus toimii ja kumppanukset pystyvät keskustelemaan keskenään peloista ja epäonnistumisista. Tällöin hetki saattaa olla oikea.

Koska olemme aikaisemminkin linkanneet Poikeluksen ja Hätösen XXX-sarjan jaksoihin, jatketaan samalla linjalla.
Tästä videosta saat tietoa seksitaudeista. Seksiaiheisia minivisoja löydät täältä.

Ohitin täysin tuon ikäkysymyksen, koska kyse on tunneasiasta eikä siinä ole ikärajaa, tietenkin tiettyineen kriteereineen: mikä on suojaikäraja? Tuhonkin oli linkattu aikaisemmin tällä sivulla vastaavanlaiseen kysymykseen, kannattaa tutustua myös siihen.

Sitten seuraavaan kysymykseen. Jos esinahka on ahdas, eikä sitä saa vedettyä taakse terskan yli, puhutaan fimoosista. Esinahka on kaksinkertainen ihopoimu, joka peittää osittain peniksen päässä sijaitsevan terskan. Iän ja kehityksen mukana tämä vaiva yleensä häviää ja esinahka alkaa liikkumaan terskan yli ylös ja alas. Lapsilla tämä siis täysin normaalia, että se on ahdas, aikuisilla se vaatii hoitoa. Jos se ei aiheuta ongelmia, kuten tulehduksia, se ei vaadi hoitoa ennen murrosikää.

Esinahan alla voi olla myös kiinnikkeitä, jotka pitävät esinahan terskan päällä, joten on tärkeää, ettei sitä väkisin kiskota. Kiinnikkeetkin häipyvät yleensä henkilön kasvaessa. Esinahan puhtaudesta on pidettävä normaalisti huolta, mutta väkisin sitä ei saa vetää taaksepäin. Pesemättä jättäminen saattaa aiheuttaa tulehduksia, joten tässä tapauksessa on tärkeä käydä terveyshuollossa. Kivulias venyttäminen saattaa aiheuttaa haavautumien syntymistä ja esinahan reunan arpeutumista. Ahdas esinahka haittaa myös seksielämää aiheuttaen mahdollista esinahan repeytymistä ja haavaumia sen arpeutumisen takia.

Mutta koska en ole lääkäri (vaikka pienenä poikana toivoin kovasti joskus olevani), niin kehotan ottamaan maltillisen lähestymistavan, marssimaan suoraan rohkeasti terkkarille ja selittämään asia hänelle, ammattilaiselle. Esimerkiksi koulun terveydenhoitaja voi olla hyvä alku tai esim. suoraan urologille. Jos kyseessä on kumppani, voi olla kiva, jos menet hänen mukanaan.

Tässä pari linkkiä josta voi aiheeseen tutustua tarkemmin:

Esinahan ongelmat

Ahdas esinahka

 

Terveisin, valelääkäri Seba

Moikka!

Varsinaista kysymystä viestiisi ei sisälly, mutta ilmeisesti aids mietityttää! Nykyään puhutaan kylläkin enemmän hivistä. Hiv on tarttuva krooninen sairaus, joka voi hoitamattomana edetä aidsiin. Suomessa juuri kenenkään hiv-positiivisen ihmisen sairaus ei etene aidsiin hyvän lääkityksen ansiosta. Toimivan hiv-lääkityksen ansiosta hiv-positiivinen ihminen voi elää ihan tavallista elämää. Tiesitkö myös, että lääkitty hiv ei tartu edes suojaamattomassa seksissä? No totta se on!

Hiv tarttuu yleensä henkilöltä, joka ei tiedä sairastavansa hiviä. Hiv voi tarttua suojaamattomassa emätin- tai anaaliyhdynnässä henkilöltä, jolla on hoitamaton hiv. On tärkeää käydä seksitautitesteissä, jos on ollut suojaamatonta seksiä (emätin- tai anaaliyhdyntää tai suuseksiä). Hiv testi on paikkaansa pitävä, kun suojaamattomasta seksistä on kulunut 3 kuukautta. Muut seksitaudithan voi testata jo 2-3 viikkoa suojaamattomasta seksistä. Hiv on Suomessa erittäin harvinainen sairaus; uusia tartuntoja todetaan vuodessa alle 200. Vertauksen vuoksi; uusia klamydiatartuntoja todetaan vuodessa noin 14 000 uutta tartuntaa!

Hiviä ja muita seksitauteja voi ehkäistä käyttämällä kondomia emätin- ja anaaliyhdynnässä. Bakteeriperäisiä seksitauteja (klamydia, tippuri) voi ehkäistä suuseksissä käyttämällä suuseksisuojaa emättimen/anaalin alueen tai kondomia peniksen päällä. Hivin ja muiden seksitautien pelkääminen on turhaa, kun muistaa kondomin ja suuseksisuojan ja käy tarvittaessa seksitautitesteissä.
Kertaa, milloin ja minne kannattaa mennä seksitautitesteihin.

Lue lisää seksitaudeista sekä perehdy kondomin käyttöön  ja suuseksisuojaan.

Tässä vähän tietoa hivistä!

T. Anni Susineva
Suunnittelija, Seksuaaliterapeutti
Hivpoint

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Moikka!

Kiitos hyvästä kysymyksestä! Jos ymmärrän oikein, niin tulkitsen hänen haluavan seksiä? Jos puhutaan pussailusta tai muusta, niin samat ajatukset pätevät siinäkin kohtaa. Jokaisella meistä on oikeus omiin rajoihin ja muiden tulee kunnioittaa niitä arjessa yleensä ja tietysti seurustelusuhteissakin. Sä oot se henkilö, joka voi määritellä sen, koska oot valmis harjoittamaan seksiä.

Ootko sä saanut juteltua sun rakkaan kanssa siitä, että etenemistahti on sulle vähän reipas just nyt? Suhteen hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että kaikista asioista pystyy puhumaan ja olla niiden suhteen rehellinen. On tosi yksilöllistä, että koska kukakin on valmis seksiin.

Nuorten Exitin sivulla kirjoitettiin tästä hyvin:

”Se milloin henkilö tuntee olevansa valmis seksiin, on hyvin yksilöllistä ja jokaisella on oikeus pohtia rauhassa seksin aloittamista. Tilanne, jossa seurustelusuhteen toinen osapuoli kokee olevansa valmis seksiin, mutta toinen ei ole vielä valmis, voi olla hankala ja tuntua myös painostavalta. Tällöin omista rajoista kiinnipitäminen voi tuntua vaikealta. Minkäänlainen painostaminen, pakottaminen tai seksiin suostuttelu ei kuitenkaan kuulu seurustelusuhteeseen. Tasavertaisessa seurustelusuhteessa tulee olla mahdollisuus kieltäytyä seksistä, ilman pelkoa siitä, että toinen suuttuu tai loukkaantuu.

On ymmärrettävää, että seksi kiinnostaa ja sitä jollain tapaa jo haluaisi myös kokeilla. Seksiin kuuluu muutakin kuin yhdyntä. Seksiä voi olla esim. toisen hyväily ja helliminen ympäri kehoa ja muu sellainen toiminta, joka tuottaa hyvää oloa. Seksistä voi nauttia myös yksin, jolloin se on esimerkiksi haaveilua, fantasioita tai itsetyydytystä. Kumppanin kanssa ei kannata heti edetä yhdyntään, vaan toiseen voi tutustua pienin askelin ja keskittyä alussa etsimään yhdessä sellaisia tapoja olla toisen lähellä, jotka tuntuvat hyvältä.

Seksi voi olla mukava ja intiimi lisä seurustelusuhteeseen, silloin kun kaikki osapuolet ovat siihen valmiita ja halukkaita. Joissain seurustelusuhteissa seksiä ei harrasteta lainkaan missään vaiheessa ja sekin on täysin luonnollista. Läheisyyttä ja kiintymystä toiseen voi osoittaa myös muilla tavoin kuin seksillä. Omaan seksuaalisuuteen ja omiin haluihin voi tutustua myös itsekseen sooloseksin avulla ja sillä lailla oppia, minkälaisesta kosketuksesta pitää ja mikä ei tunnu hyvältä. Näin asiasta on helpompi kertoa myös kumppanille.

Kannustaisin sinua kuuntelemaan omia tunteitasi ja omaa ääntäsi. Sinulla on oikeus kuunnella tätä omaa ääntäsi ja toimia sen mukaan. Myös rakkaasi tulee kunnioittaa tätä valintaasi.

Joskus voi myös käydä niin, että on halukas harrastamaan seksiä, mutta jälkikäteen tilanne voi alkaa ahdistaa tai tuntuakin pahalta. Turvallisessa suhteessa seksi tulee voida keskeyttää missä vaiheessa tahansa, ilman pelkoa siitä, että toinen loukkaantuu. Jos seksiä päätyy harrastamaan niin, ettei vielä ole täysin valmis siihen, tilanne voi olla epämukava tai ahdistava kokemus. Ahdistavien fiiliksien kanssa ei tarvitse jäädä yksin, vaan silloin on oikeus hakea tukea ja käsitellä asiaa turvallisen aikuisen kanssa.”

Suostumusterkuin,
Minna

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Heissuliveissuli!

Kiitos sun kysymyksestä! Iltojen pimetessä saattaa huomata, että siihen viereen olisi mukava saada joku lämmittämään. Tässä alkuun pieni faktatuokio: Kaikkia nuoria, riippumatta asuinpaikasta, sukupuolesta, ihonväristä, terveydentilasta tai seksuaalisesta suuntautumisesta, koskee seksuaalioikeudet. Seksuaalioikeuksilla tarkoitetaan oikeutta elämään, oikeutta nauttia seksuaalisuudesta, oikeutta tietoon seksuaalisuudesta, oikeutta suojella itseään ja tulla suojelluksi, oikeutta seksuaaliterveydenhuoltoon ja oikeutta osallistua seksuaaliterveyttä koskevaan päätöksen tekoon. Ootko kuullut jo termistä suojaikäraja? Voit lukea siitä lisää Nuorten Väestöliiton sivuilta.

Mut takaisin sun kysymykseen siitä, kuinka löytää itselleen seksikumppani, oli kyse yhdestä tai useammasta panopartnerista. Kuten monissa muissakin ihmissuhteissa, pelisäännöt on hyvä tehdä selväksi. Oletteko niin sanotusti exclusive, vai onko ok heiluttaa peittoa myös muiden kanssa siinä sivussa? Millaista ehkäisyä käytetään, maksetaanko kulut puoliksi? Mitä saa ja ei saa tehdä sängyssä?

Parhaimman ja viihdyttävimmän vastauksen kysymykseesi saat Poikeluksen ja Hätöksen Säpinää XXX-sarjan Heruuks? -jaksosta. Noin viisi minuuttia kestävässä videossa käydään läpi, heruuko Snapchatissa lähetetyillä nännikuvilla, ”haluukko lähteä höylää?”-kutsuhuudoilla tai kannattaako kännissä lähteä pokailemaan.

Toivotan sulle onnea oman kuksimiskaverin löytämiseen <3 Muistathan myös, että meidän sivuilla voit valmistella omia soidinmenoja harjoittelemalla Mitä tiedät seksistä? -visan kanssa?

Terkuin,

Siru

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Moikka!

Kiitos hyvästä kysymyksestä! Vastaus: jos tykkäät, niin anna mennä. Muista kuitenkin keskustella asianomaisten kanssa ennen kuin mällit on livahtamassa suuhun, että se on okei. Suostumus on lähtökohta kaikessa seksuaalisessa kanssakäymisessä. Alla hyvä opetusvideo aiheesta:

Suostumusterkuin,
Minna

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Load More

Seurustelu

Kiitos erittäin hyvästä kysymyksestä, samalla myös erittäin vaikeasta kysymyksestä! Tämä on ainakin allekirjoittaneelle jokavuotinen murheenkryyni, vaikka luulisi että 11 vuodessa jotain olisi jo siitä toisesta oppinut. Mutta ei, on se vaan aina yhtä vaikeata tietää mitä hän juurin nyt haluaa, tarvitsee tai on vailla.

Yksi hyvä mallisuoristusta muistuttava tekniikka on vihjeiden kalastelu pitkin kulunutta vuotta, ja kun joulu sitten lähestyy, on useampi vaihtoehto josta näppärästi valita. Todellisuus on kuitenkin usein se, että vihjeet on kaikki mennyt ohi tai unohtunut ja nyt on aloitettava tyhjästä. Joka tapauksessa kehotan vielä muistelemaan ja aktivoimaan muistinystyröitä, jospa jostain olisi ollut mainintaa jonkun tilanteen yhteydessä? Mieti mieti mieti! Sillä tämän kaltaisilla lahjoilla saa myös mukavasti lisäpisteitä siitä, että on muistanut ja todistaa sen että on kuunnellut! Pojoing- pisteitä ropisee!😊

Täytyy kehua sinua siitä, että olet hyvissä ajoin liikkeellä, eli vielä ei kannata paniikkinappulaa painaa! Ehdit loihtia vaikka mitä! Inside-jutuista voi lähteä liikkeelle. Onko teillä joku oma läppä, juttu, biisi, artisti, harrastus what ever jonka ympärille voi rupea rakentamaan lahjaa? Koska maailma on jo täynnä tavaraa, kannustan pohtimaan olisiko joku elämys mieluisa? Konsertti? Ravintolaillallinen? Treffi-ilta? Myös itsetekoiset kupongit (esim ruuanlaitto, hieronta, kotityö jne) ovat melko varma onnistuminen ja niihin on helppo ujuttaa sekaan insidejuttuja jotka toimivat aina.

Usein parhaat lahjat ovat ne, jossa on jokin ajatus takana, eikä välttämättä se mikä maksaa eniten. Toki varmasti uusin älypuhelinkin voi ilahduttaa, mutta on se samalla mielestäni hieman persoonaton lahja. Joten itse ainakin kannustan panostamaan ajatukseen, joka jollain tavalla liittyy teihin tai johonkin mistä kumppanisi pitää. Jos idea ei millään tahdo syntyä, voit hyvin vielä kysyä suoraan vihjettä ja perustella sen siten että haluat antaa jotakin mistä on hyötyä ja se tulee tarpeeseen.

Vastaukseni oli nyt täynnä outoa elämän ”viisautta” eikä niinkään lahjaidiksiä, joten pohdi noita ja jos ei tuolla ideaa synny, pyydän sinua laittamaan uuden kyssärin niin kasaan sulle sitten valtavan listan suorempia ideoita 😊 Tsemppiä idean metsästyksen kanssa! Ainiin vielä yksi ”viisaus”: elämykset ovat siitäkin mahtavia lahjoja, koska näin pääset välttämään tupaten täynnä olevia tavarataloja!

Tuolta voi jotain elämysideoita löytää:

elämyslahjat

Lisäksi vielä ihmisten joululahjaepäonnistumisia. Tämä tuskin auttaa asiaa yhtään, mutta on hauskaa luettavaa, jos ei muuta 😊 Älä osta leffaa jota kumppanisi vihaa…:

huonoimmat joululahjat

 

Jouluisin terveisin toivottaa Seba-tonttu

Heippa, ja kiitos sun kysymyksestä!

Kysymyksestäsi ei tule ilmi se, millaista suhdetta tarkoitat, sekä mistä kulmasta flexaamista tulisi tässä tapauksessa tarkastella. Suhteita on monenlaisia: se tarkoittaa mm. matikassa kahden luvun tai suureen jakolaskua, jonka tarkoituksena on verrata kahta lukua tai suuretta keskenään. Oma matikannumeroni oli kutonen, joten en osaa kertoa matemaattisista suhteista tuon Wikipediasta pöllityn lauseen lisäksi. Suhteella voidaan myös tarkoittaa meidän ihmisten suhtautumista tai katsantokantaa johonkin asiaan, esimerkiksi: mikä on suhteesi tosi-tv-ohjelmiin? (Oma vastaukseni: fanaattinen.)

Oletan, että kysymykselläsi tarkoitat kanssakäymistä ihmisten välillä, eli ihan selvällä suomella ihmissuhteita. Ihmissuhteita voi olla esimerkiksi kaverisuhde, parisuhde tai seksisuhde.

Googletin termin flexaa, ja sain hyvin ristiriitaisia tulkintoja: se voi tarkoittaa itkemistä, huomion hakemista, lihasten jännittämistä tai anaalirauhasen kevyttä koskettelua. Kallistun ehkä kuitenkin sille puolelle, että kysymyksessäsi flexaamisella tarkoitat ylpeilyä tai mahtailemista.

Eli mikäli kysymykselläsi pohdit sitä, voitko mahtailla parisuhteellasi, niin vastaus on: totta hemmetissä voi. Mieti, miten uskomaton tilaisuus se on, että tykkäät maailmassa jostain ihmisestä, ja se ihminen tykkää susta takaisin! Mitkä on mahdollisuudet tällaiseen tilanteeseen? <3 En edelleenkään osaa matikkaa, mutta väittäisin, että sulla on käynyt oikea onnenkantamoinen asian suhteen (pun intended). Parisuhde ei kuitenkaan tule pelkällä onnella, vaan se vaatii myös paljon työtä. Ja minun mielestäni, kun jokin työ on tehty hyvin, siitä on syytäkin olla ylpeä. Kuka kissan hännän nostaisi, ellei kissa itse? Siinä vaiheessa flexaamisen järkevyyttä muiden ihmissuhteiden kannalta kannattaa harkita, mikäli leuhkimisen sävy negatiiviseksi. Tarkoitan siis tyyliä ”olen parempi kuin te muut kuolevaiset, koska minulla on parisuhde”. Mutta tällaiseenhan sä et lähde, ethän? Lämpimästi tervehtien, Siru PS. Jos sanaa suhde hokee tosi monta kertaa, se muuttuu tosi oudon kuuloiseksi. Eikö totta? PPS. Jos mun vastaus meni ihan metsään, ja tarkoitit kysymykselläsi jotain ihan muuta, laita uutta kyssää tulemaan. -- Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Moikka, ja hei kiitti tosi paljon sun kysymyksestä!

Ajassa ei tarvitse mennä paljoakaan taaksepäin, kun parinmuodostus tapahtui sotkemalla polkupyörällä naapurissa sijaitsevaan maatilaan ja löytää se oma pikku sokeripala sieltä, mennä sen kans naimisiin, saada mahdollisimman monta jälkeläistä pitämään huolta suvun tiluksista ja elää elämä onnellisena loppuun asti. Noin niin kuin kärjistettynä.

Onneksi meillä on kuitenkin nykyään netti ja sosiaalinen media, joka tekee uusiin ihmisiin tutustumisesta paljon helpompaa, sillä samanhenkiset ihmiset tuppaavat yleensä hengaamaan samoilla sivustoilla. Netissä voi kuitenkin käydä niin, että se tyyppi kenen kanssa oma sielu resonoi kaikista eniten, voi olla kokonaan eri maakunnasta, maasta tai maanosasta.

Kaukosuhteessa tärkeimmäksi välineeksi muodostuu keskustelu, keskustelu ja keskustelu. Tapahtui se sitten FaceTime-puheluiden, WhatsApp-viestien tai snäppien muodossa. Sen ympärille on myös hyvä sopia säännöt, ettei epätietoisuus tai mustasukkaisuus ala kalvamaan sydänalassa. Sääntöjä voi olla esimerkiksi se, että joka aamu on toivotettava toiselle hyvää huomenta, kokeisiin lukemisen aikana toista ei saa häiritä, yhteisiä snäppejä tai kuvia ei saa näyttää ulkopuolisille, tai riidan aikana ei saa katkaista puhelua tai ghostata tyystin. Oli säännöt mitä tahansa, jokaisen pariskunnan kannattaa sopia omistaan, sillä ei ole olemassa kahta samanlaista ihmissuhdetta. Ilman vuorovaikutusta on mahdoton tietää, mitä toinen ihminen aattelee. Jos luulee tietävänsä tai olettavansa jotain, niin lopputuloksena voi olla yks iso väärinkäsitys. Kaikissa ihmissuhteissa on tärkeetä, että sä uskallat kertoo sun omista tunteista ja toiveista.

Joku saattaisi miettiä, että miksi tuhlata nuoruusvuodet omaa luuria tuijottaen ja toista kaivaten. Kuka muu voi määrittää sen, mikä on toiselle tärkeää? Vastauksena kysymykseesi, sanoisin, että alaikäisenä kaukosuhteeseen ryhtyminen on teko, jonka lopputulosta ei voi kukaan meistä tietää ja harva arvata, ellei sitä itse kokeile!

Kaikkee hyvää just sulle, ja miten ikinä päädyt tän jutun suhteen tekemään, sulla on meidän täys tuki!

Amorin nuolen syyslomasijainen,
Siru

Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Moikka, ja voi ei 🙁

Ikävä kuulla poikaystäväsi uskottomuudesta. Vaikka juuri nyt ei tunnu siltä, niin kaikesta voi selvitä. On tosi hyvä, että otit yhteyttä, puhuminen auttaa jäsentämään sydämen solmuja. Onko sulla ystävää, jolle purkaa sydäntäsi? Joskus omalle lemmikilleen puhuminen ja vieressä makaaminen voi tuoda lohtua. Surulle ei ole olemassa yhtä kaavaa, me koetaan se eri tavalla. Tee semmoisia asioita, jotka ilahduttavat tai lohduttavat sinua.

Pettäminen voi loukata tosi paljon, ja jättää jäljet itseensä. Siksi on tärkeää hoitaa haavat kuntoon. Tunteet voi myllertää tällaisen kokemuksen jälkeen, se on ihan tavallista että surettaa, itkettää, pelottaa ja raivostuttaa. Joskus noi fiilikset käyvät niin isoksi, että niistä voi olla hyvä jutella jonkun aikuisen kanssa.

Sä et ole tehnyt mitään väärää, eikä vika ole sinussa. Ota vastaan halaukset, pura sun tunteita, juttele, kuuntele musiikkia, kirjoita keskustelupalstalle, lähde ulos kävelemään, kirjoita päiväkirjaa, anna itsellesi kunnon halaus. Oot ihana just tuommoisena kuin oot. <3 Sä selviät tästä, lupaan.

Sydämen täydeltä terkkuja,
Minna


Sinun antama palaute on meille tärkeää. Kerro mitä mieltä olit vastauksesta.

Load More