Buenotiimi

Buenotiimii koostuu kahdesta eri jengistä, on verkkojengi ja sitten on koulujengi! Eastside ja westside. Karkea jaottelu jengien välillä on, että toiset hääräävät verkossa ja toiset kouluissa.

Hauskaa on myös se, että me kaikki vietämme jokseenkin aikaa samassa muutaman neliön boksissa, eli siis työhuoneessa. On sanomattakin selvää, ettei paperipallojen, pähkinöiden ja kynien heittelyiltä olla vältytty. Yleensä kuitenkin hyvin hyvässä sovussa ahkeroidaan tehden kontenttia nurisolle ja suunnitellaan eeppisiä koulutuksia!

Koulutustaustamme vaihtelevat mutta yhteistä meissä kaikissa on polttava tarve tehdä hienoa sisältöä nuorisolle, jolla on jotakin merkitystä, niin koulussa kun verkossakin.

Verkkojengi

Seba

Seba aka “se äijä joka vaahtoo nuuskasta” on verkkojengin vastuuhenkilö ja kerää niin risut kun ruusutkin. Seba vastaa videoista Instan ja Tiktokin puolella sekä näistä hassunkurisista verkkosivuista. Kysy-Fråga-palstalla hän vastailee oikeastaan kaikkeen glögi-, huume- ja pornoaiheiden väliltä. Seban supertaitoja on valokuvissa epäonnistuminen sekä jäätävän urpot ilmeet videoissa. Kokeileppa joskus pausettaa ihan mikä vaan video. Ruotsinkieli taipuu ja kitara vinkuu.

Miro

Miro on Tiktokin ja Youtuben vakiokasvo, Porvoosta maailmalle ponnistanut, ja kallioon jalkansa vakituisesti upottanut videopelidiggari ja tatuointiharrastaja. Vastailee teidän kyssäreihin Kysy-frågan puolella pitkästi, asiantuntevasti muttei ollenkaan tylsästi.  Jonnet ei muista, mutta Miron löytää Youtubesta myös nuuskapoliisina.

Nilla

Nillan naamaa näkyy pääosin Instan puolella, sanotaanko vaikka stooreissa. Nilla vastaa myös Instan siIsällöistä ja muutenkin Buenotalkin markkinoinnista sekä juttelee suurella sydämellä teidän kanssa yksäreissä. Hän kannustaa kaikkia tulla juttelee Buenotalkin Instaan hyvin matalalla kynnyksellä aiheesta kuin aiheesta. Nilla tunnetaan siitä, ettei hän paljoa pysy paikoillaan ja on innokas kokeilemaan kaikkea uutta. Uusimpana skeittaus ja vesijuoksu! Ihoa koristaa jos minkämoinen kuva ja ehdoton suosikki on viittasammakko aka sammakko, joka yrittää olla Batman. Jonka idea lähti kehittelee, kun Nilla luki Hesarista väärin sanan ”viitasammakko”.

Johannes

Johannes vastaa Nettimummolan toiminnasta. Nettimummolassa, www.muruset.fi, et ikävä kyllä voi jutella Johanneksen kanssa, sillä hänellä ei ikä ihan vielä riitä. Sen sijaan Nettimummolassa sinua odottavat kylään vapaaehtoiset mummot ja ukit, joiden kanssa voit rupatella niitä näitä tai huolen viertä.  Johannes on taiteilijasielu, joka sortuu usein yliajatteluun, mutta onneksi hän osaa myös läsnäolon taidon.

Koulujengi

Anu

Anun hallussa on päihdekasvatus aikuistuvien nuorten parissa, eli mm. lukioissa ja amiksissa. Useimmiten Anu lähettää mainioita kouluttajaverkostolaisia pitämään Päihdeilmiö-tunteja, mutta onneksi pääsee välillä itsekin kohtaamaan nuoria.  Anun vastuulla on myös tukea toisella asteella toimivia ammattilaisia ehkäisevän päihdetyön toteuttamisessa. Lisäksi Anu pitää päihdeteemaisia vanhempainiltoja. Vapaa-ajalla Anu kuuntelee paljon äänikirjoja sekä musiikkia (kuulemma liian lujaa).  Anu tykkää myös fillaroida, askarrella, ommella, käydä museoissa ja etsiytyä persoonallisiin kahviloihin. 

Krista

Krista tekee pelikasvatusta kouluihin ympäri Suomen. Se tarkoittaa sitä, että hän saa lähettää kouluttajia vetämään Pelitaito-tunteja ja joskus itsekin käydä kouluilla vierailemassa ja tapaamassa nuoria, mikä on ehkä maailman paras asia! Kristalta saa sekä nuoret, että aikuiset kysyä mitä vaan digipelaamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä! Kun Krista ei ole töissä, juoksee hän jalkapallokentillä ja hyppii Bodycombat-tunneilla – liikunta on ehkä nuorten kohtaamisen jälkeen maailman toiseksi paras asia! Välillä Kristan myös löytää häviämästä Mario Kartissa, ei väliä onko vastassa oikea ihminen vai NPC… Krista jobbar även på svenska 😊 

Katarina Silvennoinen 

Katarina tai lyhyemmin Kata tekee päihdekasvatusta ruotsiksi peruskouluihin sekä toiselle asteelle Etelä-Suomeen ja Pohjanmaalle. Se tarkoittaa sitä, että Kata lähettää ruotsinkielisiä kouluttajia pitämään Juteltaisko-, Hubu- sekä Päihdeilmiö-oppitunteja kouluihin. Kata vierailee myös usein kouluilla tapaamassa nuoria ja yhdessä jutellaan erilaisista päihteisiin liittyvistä asioista oppitunneilla. Töiden jälkeen Kata hoitaa ihania vuoden vanhoja kaksostyttöjään, ja kun joskus vapaa-aika koittaa, on ihana nähdä kavereita, käydä yhdessä syömässä ja pulahtamassa Allas Sea poolilla Helsingin merivesikylpylässä.  

Maija Hoving 

Maija koordinoi suomenkielisiä päihdekasvatusoppitunteja ala- ja yläasteille ympäri Suomen. Koordinaatiotyö tarkoittaa sitä, että Maija sopii koulujen kanssa oppituntiaikatauluista sekä käytännön asioista, lähettää todella osaavia kouluttajia kouluihin vetämään oppitunteja ja välillä itsekin pääsee kouluihin kouluttamaan. Maija on kaksikielinen, vapaa-ajalla moottoripyörää ajava fitnessurheilija joka rakastaa pohdiskella ihmisten kommunikaatioon liittyviä asioita. Maijan elämän oppi on, että kun kaikki on levällään niin tee kontrolloitu kaaos.  

Sara Saarinen  

Sara vastaa suomen- ja englanninkielisestä päihdekasvatuksesta peruskouluissa koko Suomessa. Saralla on iso joukko superkouluttajia apuna, joten hän saa suunnitella kokonaisuuksia toimistolla mutta pääsee satunnaisesti myös vierailemaan kouluillakin! Sara on hahmo, jossa näkyy vastakohdat: vapaa-ajalla hän tykkää treenata täysillä ja veri vetää autourheiluun, kuitenkin arjessa parasta on myös kasvimaan hoitaminen, neulominen ja pitkät kävelylenkit koiran kanssa. 

Milla Ruuska   

Millan vastuulla ovat kehitysvammaisille sekä erityistä tukea tarvitseville nuorille suunnatut selkokieliset oppitunnit. Tämä tarkoittaa sitä, että Milla puhuu päihteistä ja pelaamisesta mahdollisimman selkeästi, eikä oppitunneilla käytetä vaikeita sanoja tai pitkiä lauseita. Välillä Milla auttaa myös muiden päihdekasvatusoppituntien pitämisessä sekä uusien kouluttajien perehdyttämisessä ympäri Suomea. Vapaa-ajalla hänet voi löytää joko jalkapallokentältä, kokkaamassa podcastia kuunnellen tai parhaassa tapauksessa omalta mökiltä kahvikuppi kädessä.